Blog


De kiwi: een natuurlijk middel om je kinderen gezond te houden tijdens het verkoudheden- & griepseizoen

05/12/2016 05/12/2016
Kerst staat voor de deur. Dit is de periode van het jaar waarin kinderen het gevoeligst zijn voor verkoudheden en griep. Het is dan ook tijd om na te gaan hoe je de weerstand van je kinderen op een natuurlijke manier kunt versterken.

Kerst staat voor de deur. Dit is de periode van het jaar waarin kinderen het gevoeligst zijn voor verkoudheden en griep. Het is dan ook tijd om na te gaan hoe je de weerstand van je kinderen op een natuurlijke manier kunt versterken. Dat kan met fruit en groenten vol vitamine C en antioxidanten!

 

Vitamine C en de weerstand van je kind

De weerstand van het lichaam is een natuurlijk beschermingsmechanisme tegen vreemde indringers. Door je kind vitamine C-rijke voedingsmiddelen te geven, kun je zijn of haar weerstand verbeteren en versterken. Dit komt omdat vitamine C een actieve rol speelt bij de gezondheid van de immuuncellen die infecties helpen te bestrijden.1

Wetenschappers hebben aangetoond dat vitamine C niet alleen helpt om verkoudheden te voorkomen, maar ook om de ernst en de duur van de verkoudheden te verminderen!2

Bestrijd winterverkoudheden en griepaanvallen met Zespri SunGold kiwi’s!

kids_vitamin_C_kiwi_for_cold_and_flu

Het is belangrijk te weten dat vitamine C niet in het lichaam kan worden opgeslagen en dat kinderen (en volwassenen) daarom dagelijks vitamine C-rijke voedingsmiddelen moeten eten. De Europese aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C hangt af van de leeftijd – kinderen van 1 tot 3 jaar hebben 20 mg/dag nodig, terwijl kinderen van 15 tot 17 jaar ongeveer 90 mg/dag nodig hebben.3

Dankzij de Zespri SunGold kiwi’s kan je er echter zeker van zijn dat je kinderen voldoende vitamine C binnenkrijgen. Een Zespri SunGold kiwi bevat 161 mg vitamine C4 en volstaat om je kind in zijn of haar dagelijkse behoefte te voorzien!

 

Wist je dat?

Zespri SunGold kiwi’s bevatten drie keer meer vitamine C dan sinaasappels!4

Meer nog, de Zespri kiwi’s bevatten nog vele andere vitamines, mineralen en antioxidanten. Geen wonder dus dat ze tot de gezondste vruchten behoren!

 

Bronnen

  1. National Institutes of Health. Vitamin C. Beschikbaar op: https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/ (geraadpleegd op 4 oktober 2016)
  2. US National Library of Medicine PubMed Health. Vitamin C for preventing and treating the common cold. Beschikbaar op: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0010777/ (geraadpleegd op 4 oktober 2016)
  3. European Food Safety Authority. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for vitamin C. EFSA Journal 2013;11:3418
  4. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Uitgave 28 (2015). VERWANTE BERICHTEN