Blog


Hoe kiwi’s je in de zomer verkoeling brengen

26/06/2018 26/06/2018
De zomer staat voor de deur en we kijken allemaal halsreikend uit naar een beetje rust en ontspanning: vakantie aan zee, zwoele avonden in de tuin en gezellige momenten met familie en vrienden. Hoewel we dol zijn op de zon en de lange zomerdagen, moeten we oppassen voor oververhitting.

De zomer staat voor de deur en we kijken allemaal halsreikend uit naar een beetje rust en ontspanning: vakantie aan zee, zwoele avonden in de tuin en gezellige momenten met familie en vrienden. Hoewel we dol zijn op de zon en de lange zomerdagen, moeten we oppassen voor oververhitting. Je kunt de verschijnselen van oververhitting tegengaan door je vitaliteit op peil te houden en gezond te eten en drinken. Hieronder vind je enkele tips over hoe kiwi’s voor verkoeling, lichtheid en luchtigheid kunnen zorgen op warme zomerdagen…

 

1. Blijf kalm en eet kiwi’s

Week 26_Keep_calm_and_kiwifruit_on_NL.jpg

 

Kinderen die wekenlang thuis rondlopen en rustige en koele zomervakanties lijken onverenigbare concepten. Gelukkig is de Zespri kiwi de perfecte, eenvoudig klaar te maken snack voor kleine hongertjes. De kant-en-klare kiwi is een gezond en snel tussendoortje voor onderweg.  Plantrekkers kunnen het topje van de kiwi snijden en de vrucht gewoon leeg lepelen. Avontuurlijke geesten kunnen op voorhand een lekkere kiwismoothie klaarmaken of enkele kiwischijfjes in de picknickmand of lunchbox steken. 

 

2. Een gezonde zomergeest in een gezond zomerlichaam

Healthy_summer_body_healthy_summer_mind

Als je het hoofd koel wilt houden bij warm weer moet je goed voor jezelf zorgen. Te veel zon en zee zijn een aanslag op je lichaam, drogen je huid uit en ondermijnen je energie. Enkel met een evenwichtige voeding vol vitamines en mineralen kun je deze verschijnselen bestrijden. De Zespri kiwi is zeer voedzaam, bevat zeer veel vezels en antioxidanten, en is daarom de perfecte aanvulling op je dagelijkse dieet.

 

3. Zoek verkoeling en ga voor zomerse diepvriessnacks

SunGold_kiwifruit_slushie

 

Wat smaakt er beter op een warme zomerdag dan een mix van verfrissend diepvriesfruit? Dit recept voor slush van Zespri SunGold kiwi en abrikoos is de perfecte, zoete lekkernij. Deze caloriearme en smaakvolle snack voor het hele gezin brengt verkoeling op warme zomerdagen. Nu we het toch over diepvriesfruit hebben. Heb je al eens kiwi’s ingevroren? Het is een zeer gemakkelijke manier om fruit en groenten zo lang mogelijk te bewarenVERWANTE BERICHTEN