Blog


Waar komen kiwi’s vandaan?

23/01/2018 23/01/2018

Hou je van epische avontuurlijke verhalen vol ontdekking en opwinding? Dan zal je het verhaal van de kiwi’s graag horen! Terwijl kiwi’s nu overal in de supermarkten te vinden zijn, was dat niet altijd het geval. Het fruit kent eigenlijk zijn oorsprong in het Verre Oosten, waar het al eeuwenlang in China werd geteeld. Pas in de 20ste eeuw, in 1904 kwam de kiwi aan de kust van Nieuw-Zeeland aan, toen de lokale Isabel Fraser enkele kiwizaden meebracht van haar één van haar reizen.

 

Wat is de oorsprong van de naam van de kiwi?

Hou je van epische avontuurlijke verhalen vol ontdekking en opwinding? Dan zal je het verhaal van de kiwi’s graag horen! Terwijl kiwi’s nu overal in de supermarkten te vinden zijn, was dat niet altijd het geval.

Hier komt nog een geweldig verhaal! Aangezien de kiwi uit China komt, is het niet verrassend dat de kiwi oorspronkelijk een Chinese naam had, yang tao. Het is ook logisch dat wanneer de zaden voor het eerst naar Nieuw-Zeeland werden gebracht, ze de bijnaam “Chinese kruisbessen” kregen. De echte ommekeer kwam echter in 1959, toen de naam werd veranderd naar kiwi, naar de nationale vogel van Nieuw-Zeeland. Het mag dan wel raar klinken, maar als je erover nadenkt, hebben het fruit en de vogel behoorlijk wat gemeen – ze zijn allebei klein, bruin en harig!

 

De oorsprong van de gezondheidsvoordelen van kiwi’s

The_origins_of_kiwifruit_health_benefits

De naam van de kiwi mag dan wel zijn veranderd, zijn voedzame heerlijkheid niet! Met Zespri Green kiwi,  ook bekend als Hayward, zijn smaak en frisheid altijd gegarandeerd. Niet alleen is het fruit rijk aan vitamine C en antioxidanten, maar is het ook een bron van kalium en folaat.

 

Oude oorsprong, moderne recepten

Ancient_origins_modern_recipes

De kiwi’s bestaan al eeuwen, maar we vinden nog steeds nieuwe manieren uit om ervan te genieten. Een populair recept op dit moment is de kippenburger met kiwi. Een combinatie van Zespri Green kiwi en kip, een heerlijke manier om een nieuw gezondheidsregime te starten. En zodra je dat recept beheerst, waarom niet creatief zijn en je eigen recept bedenken? Kiwi smaakt gemixt met een hele reeks andere ingrediënten geweldig!VERWANTE BERICHTEN

meer lezen

Kippenburger met Zespri Green kiwi

Hier heb je een supercompleet, smakelijk en voedzaam gerecht waar iedereen thuis van zal houden. Je kan het voor alle gelegenheden klaarmaken, zoals feestjes met vrienden of geïmproviseerde etentjes.