Blog


Waarom zou je World Digestive Health Day met kiwi's moeten vieren?

29/05/2019 29/05/2019
Een paar eenvoudige veranderingen hier en daar kunnen het verschil maken voor je dagelijks spijsverteringscomfort.

We praten er niet vaak over, maar een gezonde spijsvertering is een belangrijk onderdeel van ons leven. Wanneer alles functioneert zoals het hoort, voelen we ons lichter, gelukkiger en zelfverzekerder. Als dit niet in orde is, kan dit leiden tot medische problemen. Daarom vinden we het belangrijk om op 29 mei de World Digestive Health Day te vieren.

Wat is het verband tussen kiwi's en de spijsvertering?

week-22-Why-you-should-celebrate-World-Digestive-Day-with-kiwifruit-1.jpg

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn voedingsmiddelen met veel vezels (zoals vers fruit en groenten) in verband gebracht met spijverteringscomfort. Zespri Green kiwi's bevatten niet alleen 3 g vezels per 100 g (waardoor het een vezelrijk voedingsmiddel is), maar hij bevat ook het enzym actinidine, dat de spijsvertering kan helpen versnellen. Daarom raden we aan om World Digestive Health Day te vieren met een paar heerlijk verfrissende kiwi's aan je zijde.

Hoe kan je beter voor je spijsvertering zorgen?

week-22-Why-you-should-celebrate-World-Digestive-Day-with-kiwifruit-2.jpg

To start with, mark May 29th in your calendar! This is a day dedicated to digestive health, which makes it a good moment to think about your own personal health and wellbeing. Make a list of the lifestyle habits that you would like to improve. Do you drink enough water? Take enough exercise? Eat a healthy balanced diet? A few simple changes here and there can make all the difference to your daily digestive comfort. 

Waarom is je dieet een goede manier om te starten?

week-22-Why-you-should-celebrate-World-Digestive-Day-with-kiwifruit-3.jpg

Er zijn veel middelen beschikbaar om occasionele problemen met de spijsvertering te helpen bestrijden, maar problemen voorkomen is meestal beter dan genezen. Ons advies is om te beginnen met meer verse en voedzame voedingsmiddelen in je dieet op te nemen. Bepaalde fruitsoorten hebben bijvoorbeeld laxerende eigenschappen, die kunnen helpen om vaker naar het toilet te gaan en de regelmaat van de spijsvertering te verhogen. Maar vergeet niet – als je je ooit zorgen maakt over spijsverteringsproblemen, of als je symptomen aanhouden, zelfs na veranderingen in je dieet, moet je een afspraak maken met je huisarts.

 Tip
Twee Zespri Green kiwi’s toevoegen aan je dagelijks dieet kan helpen bij je spijsverteringswelzijn 

Welke recepten worden aanbevolen voor een goede spijsvertering?

Matcha-chia-bowl_Receta_600x600.jpg

Je kan de dag goed beginnen door een overheerlijk ontbijt met kiwi's te maken. De ochtend is het perfecte moment om het spijsverteringsstelsel op gang te brengen, dus bekijk dit heerlijke recept voor Matcha chia-pudding met kiwi's en munt. Vol vitamines en mineralen, is het een gezonde snack waar het hele gezin van kan genieten. Laat het feest beginnen!