Welzijn

Rijk aan Voedingsstoffen

― De nummer 1 in voedingswaarde

Zespri kiwi’s staan bovenaan in de voedingswaardetabel. Dat wil zeggen dat ze tot de meest voedzame vruchten behoren en boordevol vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen zitten. Zespri kiwi’s zijn een gezonde en lekkere aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon.

Een gouden beoordeling voor Zespri kiwi's

Zespri SunGold behaalt een voedingswaardescore van 14,2 en is daarmee één van de best scorende vruchten op het gebied van voedselrijkdom. De voedingswaarde van een bepaald voedingsmiddel geeft de verhouding aan tussen de hoeveelheid voedingsstoffen en het gewicht1.

De grote hoeveelheid vitamine C in kiwi’s is de belangrijkste oorzaak van zijn voedselrijkdom. Andere belangrijke voedingsstoffen zijn vezels, folaat en kalium. De combinatie van al de unieke eigenschappen van kiwi’s levert grote gezondheidsvoordelen op.

Deze score drukt de bijdrage uit van 100g fruit aan de referentiewaarden (ADH) voor een selectie van 16 vitaminen en mineralen: vezels, calcium, ijzer, magnesium, kalium, zink, vitamine C, thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), niacine, pantotheenzuur, pyridoxine (vitamine B6), foliumzuur, vitamine B12, vitamine A en vitamine E.

De gebruikte waarden worden erkend door de USDA Nutrient Database van 2009 (United States Department of Agriculture). De voedingsdensiteit wordt berekend door de voedingswaarde te delen door de calorische waarde.

Graficos_HOLANDES-01.png

― Kiwi's helpen je in je dagelijkse voedingsbehoeften te voorzien

In de voedingstabel lees je welke voedingsstoffen Zespri Green, Zespri Gold en Zespri SunGold kiwi’s bevatten en in welke hoeveelheden. De tabel bevat ook de referentie-innamewaarden van de voedingsstoffen (de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en informatie over hoe kiwi’s je kunnen helpen om deze waarden te bereiken2,3.

 

Graficos_tabla_nutricional_HOLANDES-01.png


Referenties

  1. Darmon N, Darmon M, Maillot M, Drewnowski A. A nutrient density standard for vegetables and fruits: nutrients per calorie and nutrients per unit cost. J Am Diet Assoc. 2005;105:1881-7.
  2. USDA. USDA national nutrient database for standard reference 2018.
  3. USDA. USDA Nutrient Database of  2018.