Over Zespri

ONZE TELERS

― Brian Carlyle

Zespri Organic Green kiwi's

Brian

Brian beschikt over een landgoed van 3,5 hectaren dat 20 000 bakken oplevert en beheert tevens de 12 hectare grote boomgaard van zijn ouders die goed is voor ongeveer 75 000 Zespri Organic Green kiwi's bakken.

“Ik ben al vele jaren actief in de kiwi-industrie. Ik was, geloof ik, 8 of 9 toen ik tijdens de schoolvakanties en de weekends mijn ouders begon te helpen met het klaarmaken van kiwibakken in hun verpakkingscentrum. Ik volgde een tuinbouwopleiding aan de polytechnische hogeschool van Bay of Plenty.  Toen mijn vader zijn been brak, had hij hulp nodig en ben ik voor mijn ouders beginnen werken. Op 23-jarige leeftijd kocht ik mijn eigen kleine boomgaard. Ik ben in het bezit van twee boomgaarden, verhuur een derde en help mijn ouders met het beheer van hun boomgaarden.

Mijn partner Kate en ik hebben een 9 maanden oude baby, Elsie. Ze vindt het heerlijk vertoeven in de boomgaarden en is dol op fruit plukken (ik denk dat we door haar zeker een paar fruitbakken minder hebben geoogst).”“We genieten van de Zespri kiwiteelt en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de kwaliteit te verbeteren van het fruit dat we verbouwen en naar onze klanten verzenden”