Nutritionele samenstelling
Nutritionele samenstelling

Waarom worden Zespri-kiwi's zo vaak aangeduid als een van de meest voedzame voedingsmiddelen?

Zespri-kiwi's bevatten een breed scala aan voedingsstoffen1, waaronder vezels, vitamine C , kalium en folaat. Een voedingsanalyse van de belangrijkste componenten (wat betreft calorische inhoud) heeft geleid tot een voedingsdichtheidsscore van 201 voor Zespri Green kiwi's en 29,81 voor Zespri SunGold.

PDF downloaden

4.1.a-Zespri-green-i-sungold-nutrient-TABLE_NL.png 

Bij het bepalen van het niveau van 17 geselecteerde voedingsstoffen ten opzichte van hun gewicht behalen Zespri Green-kiwi's bovendien een voedingsgeschiktheidsscore van 11,41 en Zespri SunGold een score van 18,81. Dit zijn de twee hoogste scores van alle populaire fruitsoorten1.

Naast de belangrijkste reeds genoemde componenten, bevatten kiwi's ook een aantal antioxidanten en fytonutriënten, evenals spijsverteringsenzymen zoals actinidine.

PDF downloaden

4.1.b-Nutrient-adequacy-score_NL.png

PDF downloaden

4.1.c-Nutritional-adequacy_NL.png

Het is dankzij dit unieke en rijke voedingsprofiel dat Zespri Green- en Zespri SunGold-kiwi's kunnen worden beschouwd als onderdeel van een gezond dagelijks dieet2.

Voor meer details over de nutritionele inhoud van kiwi's, zie het hoofdstuk Hoge voedingswaarde van de wetenschappelijke brochure van Zespri.

VOEDINGSMIDDELEN VAN KIWI

literatuurlijst